Bouwwijze

Materialen

Hendriks Houtbouw stelt hoge eisen aan de toe te passen materialen. Alleen de allerbeste producten komen voor verwerking in aanmerking.
Zo worden bijvoorbeeld de houten regels en rabatdelen duurzaam geïmpregneerd volgens de vacuum- en drukmethode onder Komo-keur.

 

Fundering

Standaard worden voor de fundering door Hendriks Houtbouw betonbanden toegepast van 80 x 200 x 1000 mm. Ook kan gekozen worden voor een fundering van hardhouten Azobé-onderbalken. Deze kunnen op de bestaande bestrating worden bevestigd, waarna de opbouw kan plaatsvinden.

 

Wandopbouw

Alle wandelementen worden opgebouwd uit een solide constructie van gladgeschaafde, onder druk verduurzaamde houten CLS-regels en vervolgens afgewerkt met eveneens onder druk verduurzaamd Noordeuropees overhangend rabathout met een dikte van 18 mm. Alle verbindingen worden rvs-gespijkerd.

U kunt ook kiezen voor wanden welke zijn opgebouwd uit Zweeds rabat, het zgn. potdekselen, in vuren of lariks/douglas-kwaliteit, waardoor een robuust en stoer aanzicht ontstaat.

 

Dakafwerking

De standaard dakafwerking bestaat uit Aquaplan-golfplaten, indien gewenst met dakbeschot, welke in de kleuren, zwart, groen en rood leverbaar zijn. Daarnaast kunt U ook kiezen voor de bekende Eternit-zwartgesatineerde golfplaten of Iko-dakshingles, welke ook in meerdere kleuren leverbaar zijn.

Ook een dakafwerking met rvs-dakpanplaten of rvs-golfplaten behoort tot de mogelijkheden. Deze hebben een dikte van 0,55 mm. en zijn in diverse kleuren leverbaar. Tegen meerprijs kan af-fabriek aan de binnenzijde een dampremmende anti-condensfolie worden aangebracht. Onze dakpanplaten en golfplaten worden geleverd en gemonteerd met bijpassende bevestigingsmaterialen, nokstukken en windveren.

Uiteraard kunnen eveneens dakgoten en hwa-buizen geleverd en gemonteerd worden.

 

 

 

© Copyright 2020 - Hendriks Houtbouw
Design & Hosting by KVproIT